вівторок, 3 травня 2016 р.

Екскурсія на виробництво: Селиська сироварня

Цієї зими ми їздили відпочивати у Карпати і потрапили на екскурсію до справжньої сироварні. Виявляється, що недалеко від відомої Долини нарцисів, в Нижньому Селищі є маленька приватна сироварня, де роблять сири за швейцарськими технологіями. Молоко беруть вони у місцевих жителів і не приймають його у пластику. лише у скляному чи емальованому посуді. 

Молоко обробляють від бактерій та додають ферменти, воно знаходиться у чані, поки з нього стане сирне зерно.
 

Це зерно подрібнюють та відправляють у форми, під прес.




З форм дістають вже майже готові голови сиру. Далі їх опускають у розчин солі ось на такій платформі. Різні види сиру тримають у розчині різний час. 



Після того, як сир вимочений у соляному розчині, його відправляють до підвалу - дозрівати. 
 


Це я після дегустації сиру. Він мені дуже сподобався!